Agenda 2018/2019

Beste leden van EHBO vereniging Dongemond,

Het nieuwe seizoen van herhalingslessen en evenementen gaat weer van start in september op onze leslocatie: Eendrachtsweg 2, 4941 EG Raamsdonksveer.  Wij gaan ervan uit dat u uw EHBO diploma, reanimatie- en/of EHAK certificaat ook dit jaar geldig wilt houden. Hierbij sturen we het overzicht van alle herhalingslessen EHBO, EHAK en wandelletsel die zijn gepland zodat u uw individuele herhalingsplan voor 2018-2019 weer kunt maken.

Wij vragen daarbij u extra aandacht voor het volgende:

Evenals vorig seizoen kunt u vrij inlopen bij de 3 praktijklessen, 3 theorielessen en 2 verdiepingslessen op avonden. Gaat uw voorkeur uit naar een herhaling op zaterdag of wil u deelnemen aan een herhaling Eerste Hulp aan Kinderen,  reanimatie/AED/BLS of aantekening wandelletsel dan dient u zich van tevoren aan te melden via ons secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat u zeker kunt deelnemen.

Opgeven voor lessen:

U kunt zich ook opgeven via de link: http://www.ehbo-dongemond.nl/index.php/inschrijven-hh-lessen.

Wij willen voorkomen dat u voor niets komt omdat voor deze lessen het Oranje Kruis en de reanimatieraad per 6 deelnemers 1 instructeur vereist. Bent u onverwachts verhinderd dan gaan wij er vanuit dat u zich tijdig afmeldt om onnodige kosten voor de vereniging te voorkomen.

Verplichte lessen:

In onderstaand schema kunt u zien welke lessen u minimaal moet volgen voor verlenging van uw diploma of certificaat. U bent van harte welkom meer lessen te volgen.

Diploma of certificaat

Minimaal verplichte lessen voor hercertificering

EHBO met EHAK

·      Of 1 x praktijkherhaling, 1x theorieherhaling én 1x BLS/AED (reanimatie)

·      Of 1 x herhalingsochtend EHBO op zaterdag

EHAKcertificaat (zonder EHBO)

·      1x herhalingsochtend EHAK op zaterdag

Aantekening Wandelletsel

·      1x herhalingsochtend Wandelletsel op zaterdag

BLS/AED (reanimatie (zonder EHBO)

·      1x dagdeel herhaling BLS/AED

Bezoekt u ook eens onze bijzondere activiteiten: onze thema-lezing, de EHBO-oefening op locatie en de algemene ledenvergadering of meldt u voor praktijkervaring tijdens evenementen in de regio via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dit is ook mogelijk in de vorm van een stage om uw ervaring als eerstehulpverlener te optimaliseren.

Nieuwe cursus

Kent u nog iemand die een basiscursus EHBO wil volgen (inclusief eerste hulp aan kinderen)? Wij verzorgen dit seizoen 2 basiscursussen in oktober-november- december en januari-februari-maart. U kunt zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u vragen, neem dan zeker contact met ons op. Wij wensen u weer een goed en zinvol EHBO-seizoen,

Met vriendelijke groeten,

Bestuur, instructeurs en lotussen EHBO vereniging Dongemond

Algemene informatie

• De EHBO-lessen zijn onderverdeeld in praktijklessen, theorielessen, reanimatielessen (BLS met AED) en verdiepingslessen EHBO.
  • Tijdens de herhalingslessen EHBO worden richtlijnen gehanteerd volgens “Het Oranje Kruis” en worden eerste hulp en eerste hulp aan kinderen gecombineerd.
  • De verdiepingslessen zijn extra voor iedereen. U heeft hierdoor de mogelijkheid uw EHBO kennis zowel theoretisch als praktisch te verbreden en verdiepen.
  • Bent u naast uw EHBO diploma in het bezit van de aantekening ‘wandelletsel’ dan volgt u aanvullend jaarlijks 1 dagdeel herhaling.
  • Heeft u geen EHBO diploma maar wel Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) dan moet u jaarlijks de herhalingsles EHAK volgen.
  • U wordt niet opgeroepen voor de herhalingslessen, u plant zelf jaarlijks de gewenste lessen in. De verdiepingslessen EHBO zijn voor ieder lid toegankelijk.
  • Volgt u uw jaarlijkse herhalingen bij onze vereniging dan zorgen bestuur en instructeurs automatisch voor de verlenging van uw EHBO diploma BLS- of EHAK-certificaat.
  • De EHBO-lessen van EHBO vereniging Dongemond worden gegeven in het clubgebouw HMC Eendrachtsweg 2, 4941 EG Raamsdonksveer van 19.30 uur tot 21.30 uur, wij vragen u uw registratiepasje mee te nemen.
  • Over de EHBO oefening met meerdere slachtoffers aan het einde van het seizoen krijgt u apart een uitnodiging via de mail, wij vragen u deze datum vast vrij te houden.
  • De thema-lezing en algemene ledenvergadering wordt gehouden op een nader te bepalen locatie. Hiervan krijgt u bericht in de uitnodiging via de mail.

Legenda (Verklaring kleuren in de tabel op de volgende pagina)

kleur

verklaring

Theorie of praktijk avond

Reanimatielessen BLS/AED

Eerste hulp aan kinderen EHAK

Zaterdag les theorie en praktijk (inhaal lessen)

Verdiepingsles EHBO

Andere EHBO activiteit

Wandelletsel

Heeft u uw keuze gemaakt voor de herhalingslessen in seizoen 2018-2019?

Geef uw deelname voor de lessen BLS en AED, lessen op zaterdag, EHAK en wandelletsel zo spoedig mogelijk door aan ons secretariaat

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of http://www.ehbo-dongemond.nl/index.php/herhalingsles

Lesnr.

BLS3